Capirotada (Mexicaanse broodpudding) en koffie

14
Makkelijk
Capirotada (Mexicaanse broodpudding) en koffie

Bereidingswijze

35 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten totale tijd

Capirotada
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de boterhammen en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in circa 10 minuten krokant maar laat het niet te bruin worden. Laat afkoelen. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Breng het water met de peper, suiker, kaneelstokje, nootmuskaat, kruidnagel en de boter aan de kook en laat in circa 20 minuten inkoken tot siroop. Schil intussen de appels, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de helft van het brood over de bodem. Verdeel daar de appel over, bestrooi met een laag amandelschaafsel, een laag rozijnen, een laag kaas en de andere helft van het brood. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel uit de siroop en schenk de siroop over de bovenste laag brood. Bak de capirotada circa 35 minuten in de oven.

Mexicaanse koffie
Klop de slagroom lobbig. Rasp de chocolade en verdeel de rasp en het kaneelpoeder over glazen. Schenk de koffie erbij en roer tot de chocolade opgelost is. Voeg de tequila toe en schenk de lobbige slagroom op de koffie.

Serveren
Serveer de capirotada warm. Lekker met Mexicaanse koffie erbij.

Ingredienten

4
Personen

Capirotada

  • 1 wit brood
  • 1 rode peper
  • 0.75 l water
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 0.5 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 kruidnagel
  • 25 g boter
  • 3 elstar appels
  • 125 g geschaafde amandelen
  • 125 g rozijnen
  • 250 g geraspte oude kaas

Mexicaanse koffie

  • 100 ml slagroom
  • 25 g pure chocolade (80%)
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 2 kopjes koffie
  • 25 ml tequila

Extra nodig

  • bakpapier
  • ovenschaal
  • rasp
  • 2 glazen
  • boter om in te vetten
Capirotada (Mexicaanse broodpudding) en koffie
Geef je waardering
14