De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bruidstaart in glaasjes

Deze mini-bruidstaartjes zijn supermakkelijk uit te delen. Maak ze zelf met het ambachtelijke recept van Rudolph.

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Altijd feest! Bruidstaart in Glaasjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze mini-bruidstaartjes zijn supermakkelijk uit te delen. Maak ze zelf met het ambachtelijke recept van Rudolph.

Bereidingswijze

Angel food cake 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in de mixer de eiwitten met het wijnsteenzuurpoeder en de suiker tot zachte pieken. Zeef de bloem en de poedersuiker boven de kom en spatel het door het eiwitschuim. Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier en smeer dun uit. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.  

Wittechocolade-garnering 
Tableer de witte chocolade en schep in een spuitzakje. Spuit met de gesmolten chocolade dopjes op een vel bakpapier. Gebruik een lepel om de chocolade uit te vegen tot grillige strepen. Laat de chocolade uitharden.  

Mascarpone-botercrème  
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Laat de mascarpone en de poedersuiker in de mixer draaien totdat alles goed gemengd is. Spatel de slagroom erdoor en schep de crème in een spuitzak. 

Italiaans schuim 
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 °C. Klop de eiwitten in de keukenmixer tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak.  

Opbouw glaasjes 

Stap 1: 
Steek met behulp van een ronde steker rondjes uit de cake die net iets kleiner zijn dan de amuseglaasjes. 

Stap 2: 
Leg eerst een plakje cake op de bodem van de glaasjes. Spuit daar een toef mascarpone-botercrème op. Leg er vervolgens een framboos op en spuit er weer een beetje crème op. Leg daarop weer een plakje cake, bedek deze met een beetje crème en sluit af met een flinke toef Italiaans schuim.  

Stap 3: 
Brand het schuim af met een gasbrander. Steek de uitgeharde wittechocolade-garnering in de glaasjes en bestuif met poedersuiker.  

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.