Angel food cake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in de mixer de eiwitten met het wijnsteenzuurpoeder en de suiker tot zachte pieken. Zeef de bloem en de poedersuiker boven de kom en spatel het door het eiwitschuim. Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier en smeer dun uit. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
Wittechocolade-garnering
Tableer de witte chocolade en schep in een spuitzakje. Spuit met de gesmolten chocolade dopjes op een vel bakpapier. Gebruik een lepel om de chocolade uit te vegen tot grillige strepen. Laat de chocolade uitharden.
Mascarpone-botercrème
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Laat de mascarpone en de poedersuiker in de mixer draaien totdat alles goed gemengd is. Spatel de slagroom erdoor en schep de crème in een spuitzak.
Italiaans schuim
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 °C. Klop de eiwitten in de keukenmixer tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak.
Opbouw glaasjes
Stap 1:
Steek met behulp van een ronde steker rondjes uit de cake die net iets kleiner zijn dan de amuseglaasjes.
Stap 2:
Leg eerst een plakje cake op de bodem van de glaasjes. Spuit daar een toef mascarpone-botercrème op. Leg er vervolgens een framboos op en spuit er weer een beetje crème op. Leg daarop weer een plakje cake, bedek deze met een beetje crème en sluit af met een flinke toef Italiaans schuim.
Stap 3:
Brand het schuim af met een gasbrander. Steek de uitgeharde wittechocolade-garnering in de glaasjes en bestuif met poedersuiker.
0 reacties