De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodje shoarma speciaal

Altijd al willen weten hoe je zelf een heerlijk broodje shoarma kunt maken? Rudolph laat je zien hoe eenvoudig en lekker dat is!

30 MIN
broodje shoarma

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in een écht lekker broodje shoarma? Maak dit shoarma-recept van 24Kitchen's Rudolph en geloof ons: je wilt nooit meer wat anders. En de echte held maakt ook de shoarma kruiden zelf. Smakelijk!

Bereidingswijze

Broodje shoarma

Stap 1:

Snijd de varkensfilet in reepjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.

Stap 2:

Meng in een kom de reepjes vlees met de shoarmakruiden, paprika, uien en een scheutje olie. Verhit een scheut olie in een pan en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.

Salade

Stap 1:

Halveer de ijsbergsla in de lengte, verwijder de kern en snijd in repen. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de maïskorrels af. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringetjes.

Stap 2:

Meng in een kom de ijsbergsla, tomaten, maïskorrels, olijfolie, witte wijnazijn, een beetje zout en peper.

Uiensaus

Stap 1:

Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen.

Stap 2:

Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.

Stap 3:

Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.

Stap 4:

Meng de uien met tomatenketchup. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Knoflooksaus

Stap 1:

Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de bieslook fijn.

Stap 2:

Meng in alle ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Broodje shoarma serveren

Bereid de pita’s volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de pita’s open en vul met shoarma, salade en de sauzen. Serveer de rest van de salade bij de broodjes shoarma.

Zelf shoarmakruiden maken

Je kunt ook zelf shoarmakruiden maken. Hiervoor heb je nodig:

  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gedroogde peterselie

Meer afhaalrecepten zelf maken? Probeer eens:
> Broodje falafel
Roti kip
Babi pangang

Shoarma is afgeleid van een Turks woord wat 'draaien aan een spit' betekent. Maar als je thuis een gruwelijk lekker broodje shoarma wilt maken, geen paniek: een gewone grillpan of koekenpan, zoals Rudolph voor dit recept gebruikt, levert een minstens zo geweldig resultaat.

Er is eigenlijk maar één belangrijke tip bij het maken van shoarma: snijdt het vlees goed dun. Marineren is dan niet eens nodig. Verder is het een kwestie van het recept volgen, goede sausjes maken en smullen maar.

Kipshoarma

Traditioneel wordt shoarma gemaakt van lamsvlees. In dit recept gebruikt Rudolph goed varkensvlees van de lende (frikandeau); mooi mager vlees. Maar kip is natuurlijk minstens zo lekker en even mager. Wil je liever een broodje kipshoarma? Hier vind je ons recept voor kipshoarma, mét zelfgemaakte pitabroodjes. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker