Salade
-
Halveer de ijsbergsla in de lengte, verwijder de kern en snijd in repen. Snijd de tomaten in blokjes.
-
Giet de maïskorrels af. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringetjes.
-
Meng in een kom de ijsbergsla, tomaten, maïskorrels, olijfolie, witte wijnazijn, een beetje zout en peper.
Uiensaus
-
Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen.
-
Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
-
Meng de uien met tomatenketchup. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Knoflooksaus
-
Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de bieslook fijn.
-
Meng in alle ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Broodje shoarma
-
Snijd de varkensfilet in reepjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.
-
Meng in een kom de reepjes vlees met de shoarmakruiden, paprika, uien en een scheutje olie. Verhit een scheut olie in een pan en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.
-
Bereid de pita’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Snijd de pita’s open en vul met shoarma, salade en de sauzen. Serveer de rest van de salade bij de broodjes shoarma.
Meer afhaalrecepten zelf maken? Probeer eens:
> Broodje falafel
> Roti kip
> Babi pangang
0 reacties