Zin in een écht lekker broodje shoarma? Maak dit shoarma-recept van 24Kitchen's Rudolph en geloof ons: je wilt nooit meer wat anders. En de echte held maakt ook de shoarma kruiden zelf. Smakelijk!

Rudolph van Veen

Shoarma is afgeleid van een Turks woord wat 'draaien aan een spit' betekent. Maar als je thuis een gruwelijk lekker broodje shoarma wilt maken, geen paniek: een gewone grillpan of koekenpan, zoals Rudolph voor dit recept gebruikt, levert een minstens zo geweldig resultaat.

Er is eigenlijk maar één belangrijke tip bij het maken van shoarma: snijdt het vlees goed dun. Marineren is dan niet eens nodig. Verder is het een kwestie van het recept volgen, goede sausjes maken en smullen maar.

Kipshoarma

Traditioneel wordt shoarma gemaakt van lamsvlees. In dit recept gebruikt Rudolph goed varkensvlees van de lende (frikandeau); mooi mager vlees. Maar kip is natuurlijk minstens zo lekker en even mager. Wil je liever een broodje kipshoarma? Hier vind je ons recept voor kipshoarma, mét zelfgemaakte pitabroodjes. 

Ingredienten

4
Personen

Broodje shoarma speciaal

  • 400 g varkensfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 el shoarmakruiden
  • zonnebloemolie
  • 8 volkorenpita’s

Salade

  • 1 ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 200 g maïskorrels
  • 1 rode peper
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn

Uiensaus

  • 2 uien
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el ketchup

Knoflooksaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bieslook
  • 200 ml Turkse yoghurt

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Broodje shoarma

Stap 1:

Snijd de varkensfilet in reepjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.

Stap 2:

Meng in een kom de reepjes vlees met de shoarmakruiden, paprika, uien en een scheutje olie. Verhit een scheut olie in een pan en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.

Salade

Stap 1:

Halveer de ijsbergsla in de lengte, verwijder de kern en snijd in repen. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de maïskorrels af. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringetjes.

Stap 2:

Meng in een kom de ijsbergsla, tomaten, maïskorrels, olijfolie, witte wijnazijn, een beetje zout en peper.

Uiensaus

Stap 1:

Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen.

Stap 2:

Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.

Stap 3:

Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.

Stap 4:

Meng de uien met tomatenketchup. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Knoflooksaus

Stap 1:

Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de bieslook fijn.

Stap 2:

Meng in alle ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Broodje shoarma serveren

Bereid de pita’s volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de pita’s open en vul met shoarma, salade en de sauzen. Serveer de rest van de salade bij de broodjes shoarma.

Zelf shoarmakruiden maken

Je kunt ook zelf shoarmakruiden maken. Hiervoor heb je nodig:

  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gedroogde peterselie

Meer afhaalrecepten zelf maken? Probeer eens:
> Broodje falafel
Roti kip
Babi pangang

Geef je waardering

2294
broodje shoarma