Broodje shoarma speciaal

82
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Broodje shoarma

Snijd de varkensfilet in reepjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng in een kom de reepjes vlees met de shoarmakruiden, paprika, uien en een scheutje olie. Verhit een scheut olie in een pan en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.

Salade

Halveer de ijsbergsla in de lengte, verwijder de kern en snijd in repen. Snijd de tomaten in blokjes.Giet de maïskorrels af. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringentjes. Meng in een kom de ijsbergsla, tomaten, maïskorrels, olijfolie, witte wijnazijn, een beetje zout en peper.

Uiensaus

Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Meng de uien met tomatenketchup. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Knoflooksaus

Pel en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de bieslook fijn. Meng in alle ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren    

Bereid de pita’s volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de pita’s open en vul met shoarma, salade en de sauzen. Serveer de rest van de salade bij de broodjes shoarma.

TIP

Je kunt ook zelf shoarmakruiden maken. Hiervoor heb je nodig:

  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gedroogde peterselie

Ingredienten

4
Personen

Broodje shoarma speciaal

  • 400 g varkensfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 el shoarmakruiden
  • zonnebloemolie
  • 8 volkorenpita’s

Salade

  • 1 ijsbergsla
  • 3 tomaten
  • 200 g maïskorrels
  • 1 rode peper
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el witte wijnazijn

Uiensaus

  • 2 uien
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el ketchup

Knoflooksaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bieslook
  • 200 ml Turkse yoghurt
Geef je waardering
82