Mounir Toub

Ingredienten

4
Personen

Pitabroodjes

  • 1 zakje gist
  • 1 tl suiker
  • 100 ml lauw water
  • 350 g volkorenmeel

Shawarmakruiden

  • 6 el komijnpoeder
  • 4 el paprikapoeder
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el zout

Knoflooksaus

  • 200 g Turkse yoghurt
  • 200 g mayonaise
  • 1 tl poedersuiker
  • 8 teentjes knoflook
  • 0.5 bos bieslook

Kipshawarma

  • 8 kippendijen met vel, zonder bot
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • zonnebloemolie

Garnituur

  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 augurken
  • 1 little gem

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Pitabroodjes
Meng de gist, het suiker en water met elkaar. Voeg dit mengsel toe aan de bloem. Kneed dit tot een samenhangend deeg en laat het deeg circa 10 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 4 bolletjes en laat ze onder een schone theedoek circa 30 minuten rijzen.
Rol de deegbolletjes zo dun mogelijk uit en bak ze in een droge koekenpan om en om goudbruin en gaar.

Shawarmakruiden
Meng alle specerijen met elkaar.

Tip
Bewaar wat je over hebt in een luchtdichte verpakking.

Knoflooksaus
Meng de yoghurt met de mayonaise en de poedersuiker.
Pel en pers de knoflook boven de kom met yoghurt en mayonaise. Snijd de bieslook fijn en roer erdoor.

Kipshawarma
Snijd de kippendijen in repen. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in vieren. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de kip, ui, champignons met een eetlepel shawarmakruiden circa 8 minuten op laag vuur met het deksel op de pan.

Garnituur
Snijd de komkommer, tomaten en augurken in dunne plakken. Snijd de little gem in repen.

Serveren
Snijd de broodjes in tweeën en leg er komkommer, augurk, little gem en tomaat op. Verdeel de kip en de knoflooksaus erover en leg de bovenkant van het broodje er op.

Geef je waardering

247
Homemade kipshawarma (kipshoarma) en zelfgemaakte pitabroodjes