Eieren
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren.
Brik
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de uien en knoflook circa 3 minuten. Snijd de champignons in plakken. Voeg toe aan de pan met uien en bak circa 3 minuten mee. Pluk en hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de kappertjes fijn. Laat de tonijn uitlekken. Meng in een grote kom de tonijn, kappertjes, peterselie, de Parmezaanse kaas en het ui- champignonmengsel. Smelt de boter. Leg een vel filodeeg op bakpapier en bestrijk met een beetje gesmolten boter, leg hier een vel filodeeg op en herhaal dit tot je 4 vellen filodeeg op elkaar hebt liggen. Herhaal deze reeks voor de resterende vellen filodeeg. Verdeel 3 eetlepels van het tonijnmengsel op het filodeeg, Maak met de lepel een kuiltje in het midden van het mengsel. Leg per pakketje een gekookt ei in het kuiltje. Wil je het helemaal spannend maken breek dan een rauw ei in het kuiltje. Vouw de pakketjes voorzichtig dicht en leg met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met boter. Bak de pakketjes in circa 15 minuten krokant en gaar.
Salade
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel circa 3 minuten in een droge pan. Pluk en scheur de blaadjes munt. Ontpit de dadels en snijd de dadels in repen. Pel de sinaasappels en snijd de sinaasappels in stukjes. Meng in een kom alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
0 reacties