De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brik uit tunesië met tonijn

Laat je verrassen door deze heerlijke Tunesische specialiteit van gekruide tonijn en champignons in filodeeg geserveerd met een quinoasalade!

30 min kooktijd
Brik uit Tunesië met tonijn

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Eieren

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren.

Brik

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de uien en knoflook circa 3 minuten. Snijd de champignons in plakken. Voeg toe aan de pan met uien en bak circa 3 minuten mee. Pluk en hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de kappertjes fijn. Laat de tonijn uitlekken. Meng in een grote kom de tonijn, kappertjes, peterselie, de Parmezaanse kaas en het ui- champignonmengsel. Smelt de boter. Leg een vel filodeeg op bakpapier en bestrijk met een beetje gesmolten boter, leg hier een vel filodeeg op en herhaal dit tot je 4 vellen filodeeg op elkaar hebt liggen. Herhaal deze reeks voor de resterende vellen filodeeg. Verdeel 3 eetlepels van het tonijnmengsel op het filodeeg, Maak met de lepel een kuiltje in het midden van het mengsel. Leg per pakketje een gekookt ei in het kuiltje. Wil je het helemaal spannend maken breek dan een rauw ei in het kuiltje. Vouw de pakketjes voorzichtig dicht en leg met het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met boter. Bak de pakketjes in circa 15 minuten krokant en gaar.

Salade

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel circa 3 minuten in een droge pan. Pluk en scheur de blaadjes munt. Ontpit de dadels en snijd de dadels in repen. Pel de sinaasappels en snijd de sinaasappels in stukjes. Meng in een kom alle ingrediënten voor de salade door elkaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker