Wie kent ze niet? De boterbabbelaar! In kookboek De Brabander bakt van Hidde de Brabander wordt het snoepgoed verwerkt tot roomijs in dit recept. 

Hidde de Brabander

Ingredienten

4
Personen

  • 10 gr boterbabbelaars + extra ter garnering
  • 200 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 160 ml suiker
  • 130 gr eidooiers

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • keukenthermometer
  • fijne zeef
  • ijsmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 8 uur

Hak de boterbabbelaars fijn in de keukenmachine. Verwarm de melk en slagroom in een pan tot 70 °C en los hierin de fijngehakte boterbabbelaars op. Meng met een garde de suiker en de eidooiers in een kom. Voeg een deel van het warme melk-roommengsel toe, roer stevig door met de garde en giet bij de rest van het melk-roommengsel in de pan. Verhit het geheel tot 80 °C, passeer het mengsel door een fijne zeef en laat het minimaal 8 uur staan in de koelkast. Draai het mengsel tot ijs in de ijsmachine. Garneer het roomijs met de extra boterbabbelaars.

Geef je waardering

0
Boterbabbelaarijs