Met deze prachtige roze pasta maak je zeker weten indruk op je gasten! En het allerleukste: je zet het binnen 30 minuten op tafel. Miljuschka deelt haar kleurrijke recept.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Bietenpasta

  • 500 g voorgekookte bieten
  • 1 st kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g witte amandelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 500 g linguine
  • 100 g ricotta

pangrattato

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sneetjes oud zuurdesembrood
  • 15 g bladpeterselie
  • rasp van 1 st citroen
  • peper en zout

Extra benodigdheden

  • blender

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1: 
Doe de bieten, ui,  knoflook, amandelen en olijfolie in een blender en maal tot een gladde en romige saus. Breng op smaak met peper en zout.  Kook de linguine al dente in gezouten water.   

Stap 2: 
Snijd de sneetjes zuurdesembrood in kleine blokjes en snijd de bladpeterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het brood met de peterselie goudbruin en knapperig. Voeg citroenrasp, zout en peper toe en bak nog een minuut. 

Stap 3: 
Giet de pasta af, maar laat ongeveer 100 ml kookwater in de pan. Giet de bietensaus bij de linguine en roer goed totdat alle pasta bedekt is met een dun laagje saus. Verwarm nog een paar minuten door. 

Stap 4: 
Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de ricotta en bestrooi met de pangrattato. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Geef je waardering

Snel met Mil bietenpasta
Snel met Mil bietenpasta