Bara
-
Snijd het tayerblad fijn.
-
Maal de geweekte mungbonen, knoflooktenen en een halve madame Jeanette in de blender grof. Voeg het tayerblad erbij en blend tot een grove puree. Voeg de masala, kurkuma, gemalen komijn, zelfrijzend bakmeel, gist, zout en water toe en kneed tot een soepel deeg.
-
Leg het deeg in een kom. Dek af met een schone theedoek en laat 2 uur rijzen.
-
Vet je handen in met olie en vet ook een schaal in met olie.
-
Verwarm de frituur op 150-160 °C. Maak een bolletje van het deeg en duw een beetje plat in het midden, zodat er een gaatje ontstaat.
Let op! Het deeg is vrij nat
-
Laat de bara’s in delen voorzichtig in de hete olie glijden en bak rondom goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Aardappel-chutney
-
Schil de aardappelen en halveer. Pel en snipper de ui fijn. Halveer de madame Jeanette, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
-
Kook de aardappelen in ruim water gaar in circa 10-15 minuten. Knijp met een pureeknijper of stamp de aardappelen tot een gladde puree.
-
Meng de gesneden ui met een snufje zout en de madame Jeanette en meng door de aardappelpuree. Extra lekker met een scheutje azijn of wat vers citroensap.
Mango-chutney
-
Schil de mango’s en snijd samen met de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Halveer de madame Jeanette peper, verwijder de zaadlijst en snijd fijn.
-
Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en peper voor circa 1 minuut. Voeg de specerijen toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg de mango en tomaat toe en meng goed door elkaar. Schenk het water beetje bij beetje erbij en kook in totdat je een dikkere substantie krijgt. Breng op smaak met zout.
0 reacties