Bananentaart met tropische cocktail (Argentinië)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Bananentaart
Snijd de tutti frutti in stukjes en hak de noten. Rasp de schil van de limoen boven een kom met de suiker. Schenk er al roerende de zonnebloemolie bij tot er een soepele massa ontstaat. Kluts de eieren en voeg ze toe aan het oliemengsel. Pureer de bananen in de keukenmachine en roer door het olie-eimengsel. Meng de tutti frutti en noten erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en spatel door het bananenmengsel. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem. Schep het beslag in de bakvorm en bak het in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Tropisch briesje
Pers de helft van de sinaasappels uit. Snijd partjes uit de overgebleven sinaasappel en hak ze grof. Schil en rasp de gemberwortel. Maak de ananas schoon. Blender de ananas, sinaasappelsap en gember. Schenk in een cocktailglas en garneer met gehakte sinaasappel en een stuk bananentaart.

Ingredienten

4
Personen

Bananentaart

  • 170 g tutti frutti
  • 50 g walnoten
  • 1 limoen
  • 100 g suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen (het beste als ze zwart zijn)
  • 300 g bloem
  • 3 tl bakpoeder

Tropisch briesje (cocktail)

  • 4 sinaasappels
  • 1 ananas
  • 3 cm gemberwortel

Extra nodig

  • cakebakvorm
  • keukenmachine
Geef je waardering
0