De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Bananentaart met tropische cocktail (Argentinië)

Deze heerlijke Argentijnse bananentaart zal zeker in de smaak vallen. Erg lekker in combinatie met de ananas-sinaasappel-gember cocktail!

90 MIN
Bananentaart met tropische cocktail (Argentinië)
Andrea van Lieshout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Bananentaart
Snijd de tutti frutti in stukjes en hak de noten. Rasp de schil van de limoen boven een kom met de suiker. Schenk er al roerende de zonnebloemolie bij tot er een soepele massa ontstaat. Kluts de eieren en voeg ze toe aan het oliemengsel. Pureer de bananen in de keukenmachine en roer door het olie-eimengsel. Meng de tutti frutti en noten erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en spatel door het bananenmengsel. Vet de bakvorm in en bestrooi met bloem. Schep het beslag in de bakvorm en bak het in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Tropisch briesje
Pers de helft van de sinaasappels uit. Snijd partjes uit de overgebleven sinaasappel en hak ze grof. Schil en rasp de gemberwortel. Maak de ananas schoon. Blender de ananas, sinaasappelsap en gember. Schenk in een cocktailglas en garneer met gehakte sinaasappel en een stuk bananentaart.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker