De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bagels

Zelf bagels maken? Simpel! Probeer dit recept van 24Kitchen-chef Rudolph van Veen en versier jouw bagels met sesam.

80 min kooktijd
Bagels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Denk ik aan Amerika, denk ik aan bagels! Makkelijk te maken en daarna heerlijk te beleggen met een combinatie met cream cheese en gerookte zalm."

Bereidingswijze

Bagels

  1. Kneed de bloem, water en gist met de deeghaak in circa 4 minuten tot een deeg. Voeg de boter en het zout toe en kneed nog circa 8 minuten. Laat het deeg circa 40 minuten, in een met plastic afgedekte kom, rijzen.

  2. Rol van het deeg 6 balletjes en maak met behulp van je duimen een gat in het balletje en vorm verder tot een bagel of rol het deeg tot een lange streng, vouw de streng om je hand en rol verder tot een bagel. 

  3. Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en laat circa 35 minuten rijzen en verwarm de oven ondertussen voor op 200 ºC.

  4. Klop het ei los en bestrijk de bagels ermee. Bestrooi de bagels met maanzaad of sesamzaad en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker