Aziatische surf ‘n’ turfburger

2
Gemiddeld
Aziatische surf ‘n’ turfburger

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Hamburger
Hak de dille. Meng samen met de overige ingrediënten door het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en peper. Vorm burgers van het gehakt. Bestrijk de burgers met olie en gril de burgers om en om circa 3 minuten. Ze zijn het lekkerst als ze nog medium zijn. Leg zo snel mogelijk een plakje kaas op de burger zodat de kaas smelt.

Surf and turfburger
Snijd de sesambroodjes open en besprenkel de binnenkant met olie. Gril de binnenkant van de broodjes goudbruin. Pel 1 teentje knoflook en wrijf deze over de binnenkant van de broodjes. Pel en hak de rest van de knoflook voor de knoflookboter. Laat de boter in een pan smelten. Voeg de knoflook toe en laat op laag vuur een paar minuten intrekken. Verhit een grillpan. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Gril de asperges en bestrijk ze met wat knoflookboter. Meng 2 eetlepels van de knoflookboter met de rivierkreeftstaartjes. Verhit vlak voor het serveren een koekenpan en bak de rivierkreeftjes in circa 2 minuten goudbruin.

Tomatenbotersaus
Smelt de boter langzaam. Pel en snipper de ui. Breng het water met de azijn, five spice poeder en de ui aan de kook. Kook tot de helft in en meng met de tomatenpuree. Laat iets afkoelen. Splits de eieren, meng de eidooiers door de tomatenmassa en klop au-bain-marie op tot een stevige luchtige saus. Zet de kom van de pan af en voeg beetje bij beetje de boter toe tot er een gladde en luchtige tomatensaus is ontstaan. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bewaar de saus afgedekt op een lauwwarme plek.

Opbouw burger
Verwijder de grote stelen van de spinazie. Verdeel de spinazie over de onderkanten van de broodjes. Leg de gebakken burger, de asperges en de rivierkreeftjes erop. Verdeel de gebakken uitjes erover en dek af met de andere helft van het broodje. Serveer de tomatenbotersaus er apart bij.

TIP: je kunt van de resterende spinazie een heerlijke salade maken. Snijd komkommer, rode paprika en een bosuitje klein en meng door de spinazie. Meng met een scheutje olijfolie en bestrooi met wat gebakken uitjes. Serveer deze bij de burger.

Ingredienten

4
Personen

Hamburger

  • 0.5 bosje dille
  • 1 el kappertjes
  • 1 ei
  • 100 g panko
  • 1 el sesamolie
  • 2 el ketjap
  • 2 el ketchup
  • 500 g rundergehakt
  • zonnebloemolie
  • 4 plakjes jonge kaas

Surf and turfburger

  • 4 sesambroodjes
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 1 bos groene asperges
  • 250 g rivierkreeftstaartjes
  • 100 g spinazie
  • 4 el gebakken uitjes

Tomatenbotersaus

  • 100 g boter
  • 1 ui
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 1 tl five spice poeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 eieren
Aziatische surf ‘n’ turfburger
Geef je waardering
2