Arabische hutspot & Arabische aardappelsalade

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Arabische Hutspot
Schil de aardappels en winterpeen en snijd ze in gelijke stukken. Pel en snijd de uien in ringen. Breng in een ruime pan de aardappels, winterpeen en uien met koud water en een beetje zout aan de kook. Kook in circa 20 minuten gaar.

Snijd de worst in plakjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de worst met de knoflook circa 5 minuten. Voeg de komijn toe en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Snijd de koriander fijn. Stamp het aardappel-mengsel met de koriander grof met een pureestamper. Voeg een paar eetlepels hete bakolie van de worst toe en meng goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de hutspot over diepe borden en verdeel de gebakken worst en de rest van de koriander erover. Serveer met een bakje harissa & de schil van gekonfijte citroen.

Arabische aardappelsalade
Schil en snijd de aardappels in grove stukjes. Breng de aardappels aan de kook in ruim koud water met een beetje zout. Kook in circa 20 minuten gaar. Rooster de komijnzaadjes kort in een hete droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat afkoelen op een bord.

Pel en snipper de sjalot. Hak de olijven grof. Giet de aardappels af en schep ze in een schaal. Voeg rasp en sap van de citroen, gesneden sjalot, de olijven en de helft van de komijnzaadjes toe. Stamp dit grof en meng de olijfolie erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de salade bestrooid met de rest van de komijnzaadjes en druppel er wat van de olie erover. Pluk de peterselie grof en strooi om de salade heen.

Ingredienten

4
Personen

Arabische hutspot

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 kg winterpeen
  • 500 g witte uien
  • 400 g worst (sucuk of merguez)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el komijnzaadjes
  • 6 el olijfolie
  • 0.5 bosje koriander

Arabische aardappelsalade

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 75 g (Taggiasche) olijven
  • 1 el komijnzaadjes
  • 150 ml olijfolie
  • 1 bos bladpeterselie

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
4