In dit recept geven een twist aan het traditionele scones-recept. Lekker om een keertje uit te proberen voor een zondagse brunch.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

  • 2 appels
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 240 g volkoren speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g roomboter
  • 250 ml karnemelk
  • 1 el honing
  • 1/2 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 1 eidooier+ scheutje melk om te bestrijken

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Snijd de appels met schil in blokjes. Meng de appelblokjes met de olijfolie en de helft van het kaneelpoeder op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Rooster de appels ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de appels afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.

Stap 3:
Meng in een kom 240 g van het meel, bakpoeder en de rest van het kaneelpoeder. Kneed de boter erdoor. Kneed het geheel tot kruimels. Voeg de karnemelk, honing, vanille en de afgekoelde geroosterde appelblokjes toe en meng goed door elkaar. Kneed niet langer dan nodig anders worden de scones taai.

Stap 4:
Meng voor het eistrijksel de eidooier met de melk. Vorm met de ijsknijper 10 mooie bollen van het deeg. Haal de deegbollen door de rest van het meel en bestrijk met eistrijksel. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

141
Appel-kaneel scones
Appel-kaneel scones