De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-kaneel scones

Dit recept is een twist op het traditionele scones-recept. Lekker om een keertje uit te proberen voor een brunch.

30 min voorbereidingstijd
50 min kooktijd
Appel-kaneel scones

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Scones zijn echt een begrip in Engeland. Dat is terecht want deze zoete broodjes zijn echt heerlijk. Vooral deze variant met appel en kaneel."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.

  2. Snijd de appels met schil in blokjes. Meng de appelblokjes met de olijfolie en de helft van het kaneelpoeder op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Rooster de appels ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de appels afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.

  3. Meng in een kom 240 g van het meel, bakpoeder en de rest van het kaneelpoeder. Kneed de boter erdoor. Kneed het geheel tot kruimels. Voeg de karnemelk, honing, vanille en de afgekoelde geroosterde appelblokjes toe en meng goed door elkaar. Kneed niet langer dan nodig anders worden de scones taai.

  4. Meng voor het eistrijksel de eidooier met de melk. Vorm met de ijsknijper 10 mooie bollen van het deeg. Haal de deegbollen door de rest van het meel en bestrijk met eistrijksel. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Er wordt niet gesproken over de hoeveelheid meel die moet overblijven en ook niet over de havermout die aan het eind moet worden gebruikt
Jos Meissen
28-03-2023

Ook lekker