Angel food cake
1) Verwarm de oven voor op 180 °C .
2) Je gebruikt hiervoor in totaal ongeveer 10 eieren. Je kunt er ook voor kiezen om kant- en klaar eiwit te gebruiken. Dat is tegenwoordig standaard ook in de meeste supermarkten te koop. Maak een mengkom goed vetvrij door na het schoonmaken even na te wrijven met de citroen. Splits de eieren en zorg dat er geen dooier bij komt!
3) Voeg nu het eiwit, 1 tl van het citroensap (uit de halve citroen), vanillepasta en het zout tot het goed gaat schuimen. Voeg de suiker toe en klop tot je mooie stijve pieken hebt.
4) Doe de bloem en poedersuiker bij elkaar en haal dit door een fijne zeef. Voor de zekerheid nog een keer zeven is een goed idee.
5) Voeg het bloem-suikermengsel nu beetje bij beetje toe aan je eiwitten. Dit doe je terwijl je de mixer op de laagste stand laat draaien. Het kan dat het alsnog gaat stuiven. In dat geval kun je een theedoek over de mixer heen hangen. Zo voorkom je dat alles onder zit. Zodra alles gemengd is stop je. Langer mengen is niet nodig.
6) Schraap nog even langs de bodem en zijkanten om zeker te weten dat er geen meel meer rondzweeft. Giet nu het beslag in de klaarstaande springvorm.
7) Bak de cake in de oven voor ongeveer 35 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat eerst even afkoelen voor je de cake op een rooster verder laat afkoelen..
Cheesecake-vulling
1) Klop de slagroom tot het lekker lobbig is. Helemaal stijf hoeft het zeker niet te worden. Meng daardoor de poedersuiker, roomkaas, aardbeienjam en vanille. Ik vind dit altijd het beste gaan met de mixer heel kort draaien. Dat voorkomt klontjes van de roomkaas.
2) Maak de aardbeien schoon en snijd deze in mooie plakjes.
Opbouwen
1) Als de cake helemaal is afgekoeld snijd je deze doormidden. De ene helft beleg je met de helft van de roomkaas en dan de helft van de aardbeiplakjes. De andere helft gaat hier bovenop en daar herhaal je het beleggen met de roomkaas en de rest van de aardbeien.
0 reacties