Zacht, zoet, fris én makkelijk om te maken. De perfecte taart voor deze aankomende zomer. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Personen

Angel food

  • 340 g eiwitten
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 170 g fijne kristalsuiker
  • 140 g bloem
  • 140 g poedersuiker

Cheesecake-vulling

  • 200 g naturel roomkaas
  • 50 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g aardbeienjam
  • 125 g slagroom
  • 10 verse aardbeien
  • Poedersuiker voor bestrooien

Extra nodig

  • Ronde bakvorm 23 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Klop de eiwitten, citroensap, zout en vanille-extract schuimig in een vetvrije kom. Voeg de kristalsuiker toe en klop tot stijve pieken.  

Stap 2: 
Zeef 2-3 keer de bloem en poedersuiker. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe aan het stijve eiwitten toe terwijl je de mixer op de laagste stand laat draaien. Stop met mixen wanneer alles is opgenomen. Spatel voorzichtig over de bodem en zijkant om ook alle randjes mee te nemen. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak de cake in 35 minuten. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster stort. 

Cheesecake-vulling 
Meng de roomkaas, poedersuiker, vanille en aardbeienjam. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. Meng daar het roomkaasmengsel doorheen. Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes.  
 
Opbouwen 
Snijd de afgekoelde angel food door de helft en smeer de helft van de cheesecakevulling op en beleg met de helft van de aardbeien. Leg de bovenste plak hierbovenop en besmeer met de andere helft van de vulling en resterende aardbeien. Decoreer met poedersuike

Geef je waardering

52
CHEESECAKE MET AARDBEIEN
CHEESECAKE MET AARDBEIEN