Andijviestamppot van oma Ineke

162
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in ruim water met een beetje zout gaar in circa 15 minuten. Giet de aardappels af en stoom droog. Snij de lenteuien in dunne ringen. Was de andijvie en snij ondertussen in fijne reepjes. Bak nu kort de ajam paniki boemboe aan in een ruime bakpan met een beetje olie. Voeg nu de helft van de andijvie toe en bak deze kort hierin. Voeg de helft van de lenteuien toe en bak kort mee. Stamp de aardappels fijn. Voeg nu de gebakken andijvie toe en stamp verder. Vervolg nu met de rauwe andijvie.

Snij de kip inreepjes van circa 1 centimeter dik. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de kipreepjes goudbruin en blus af met de ketjap manis. Voeg de overige lenteuien toe als de kip bijna gaar is.

Presenteer de stamppot op een groot bord of schaal en verdeel de kip erover.

Ingredienten

4
Personen

Voor de andijviestamppot

  • 1 kg rode, zoete aardappel
  • 400 g kruimige aardappels
  • 500 g andijvie (circa 2 stuks)
  • 2 lente-uien
  • 355 g ajam paniki boemboe
  • zout en peper
  • 400 g kippendijfilet zonder bot en vel
  • 6 el ketjap

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
162