De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

andijviestamppot met zachte zalm

25 MIN
Andijviestamppot met zachte zalm

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Andijvie stamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met een scheut olijfolie extra vierge.
  • Was en snijd de andijvie in repen. Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper.

Zalm

  • Leg de zalm in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar. Verdeel de zalm in stukjes. 

Dressing

  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin en bestrooi ze met een beetje zout.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de pijnboompitten, olijven, tomaten, kappertjes, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn, olijfolie extra vierge en de peterselie.

Serveren

  • Verdeel de andijviestamppot over borden. Verdeel de zalm over de andijviestamppot en lepel royaal de dressing erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker