- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Andijvie stamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met een scheut olijfolie extra vierge.
- Was en snijd de andijvie in repen. Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met nootmuskaat en versgemalen peper.
Zalm
- Leg de zalm in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar. Verdeel de zalm in stukjes.
Dressing
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin en bestrooi ze met een beetje zout.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng in een kom de pijnboompitten, olijven, tomaten, kappertjes, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn, olijfolie extra vierge en de peterselie.
Serveren
- Verdeel de andijviestamppot over borden. Verdeel de zalm over de andijviestamppot en lepel royaal de dressing erover.
Meld je aan en praat mee