Andijviestamppot met bloedworst, spek en appel

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Andijviestamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in het water in circa 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk met een klontje boter.
  • Voeg de andijvie en de melk toe aan de aardappels en stamp met een pureestamper tot een stamppot.
  • Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper.

Bloedworst, spek en appel

  • Pel en snipper de uien. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Snijd de bloedworst in dobbelsteenformaat.
  • Verwarm een pan en bak de spekjes circa 2 minuten.
  • Voeg de boter, 2 appels en ui toe aan de pan en bak nog circa 2 minuten mee.
  • Voeg de bloedworst toe en bak circa 3 minuten mee. Zet het vuur uit. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Appelcompote

  • Meng in een kommetje de resterende appel met de kaneel. Dek het kommetje af met een bordje en verwarm circa 2 minuten op 900 watt in de magnetron tot compote.

Serveren
Verdeel de andijviestamppot over de borden en schep er wat bloedworst, spek en appel bovenop. Serveer met de appelcompote.

Ingredienten

4
Personen

Andijviestamppot met bloedworst, spek en appel

  • 800 g aardappels
  • 200 ml melk
  • 500 g gesneden andijvie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 uien
  • 3 appels, Elstar
  • 200 g bloedworst aan stuk
  • 100 g spekblokjes
  • 30 g boter
  • 1 tl kaneelpoeder

Extra nodig:

  • pureestamper
Geef je waardering
0