Andijviestamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in het water in circa 10 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk met een klontje boter.
- Voeg de andijvie en de melk toe aan de aardappels en stamp met een pureestamper tot een stamppot.
- Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper.
Bloedworst, spek en appel
- Pel en snipper de uien. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Snijd de bloedworst in dobbelsteenformaat.
- Verwarm een pan en bak de spekjes circa 2 minuten.
- Voeg de boter, 2 appels en ui toe aan de pan en bak nog circa 2 minuten mee.
- Voeg de bloedworst toe en bak circa 3 minuten mee. Zet het vuur uit. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Appelcompote
- Meng in een kommetje de resterende appel met de kaneel. Dek het kommetje af met een bordje en verwarm circa 2 minuten op 900 watt in de magnetron tot compote.
Serveren
Verdeel de andijviestamppot over de borden en schep er wat
bloedworst, spek en appel bovenop. Serveer met de appelcompote.
0 reacties