De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Abrikozenjam met passievrucht

Jam maken? Bizar makkelijk. Met dit recept maak je een superlekkere zomerse variant.

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
abrikozenjam

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Jam maken is zo ontzettend leuk om te doen. En echt onwijs lekker. Als je het bewaart in een steriele jampot dan is het wel 3-6 maanden houdbaar. Maar voor die tijd is-ie natuurlijk allang op."

Bereidingswijze

Abrikozenjam met passievrucht

  1. Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd in kleine stukjes. Doe de abrikozen in een pan.

  2. Halveer de passievruchten en lepel deze uit. Voeg dit toe aan de pan.

  3. Breng samen met de suiker en het citroensap aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.

    Steek een lepel in de jam. Kun je een streep zetten op de bolle kant van de lepel en blijft de jam liggen? Dan is hij perfect! Valt de jam nog van de lepel? Laat dan nog een minuut of twee langer koken.

  4. Giet de abrikozenjam in een schone jampot.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.