De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aardappeltajine en lamskoteletjes met chermoula

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aardappeltajine en lamskoteletjes met chermoula

Bereidingswijze

Chermoula
Snijd de koriander grof. Pel en snijd de knoflook grof. Halveer en pers de citroen uit. Vijzel de koriander met de knoflook fijn. Voeg vervolgens het paprikapoeder, komijn, citroensap, een scheutje olijfolie en een scheut azijn toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng dit goed door elkaar.

Tajine
Schil en snijd de aardappels in plakjes van circa 2 centimeter dikte. Snijd de tomaten in plakjes. Verwarm de tajine rustig op een laag vuur. Verdeel eerst de plakjes tomaat in een laagje over de bodem van de tajine en voeg een scheutje olijfolie toe. Verdeel er vervolgens de plakjes aardappel zo gelijkmatige mogelijk overheen.
Schep de chermoula over de aardappels in de tajine. Houd wat chermoula achter voor de lamskoteletten. Voeg water toe zodat de aardappels net onder staan en bestrooi met een beetje zout en peper. Breng dit aan de kook en laat met de deksel op de tajine in circa 40 minuten gaar worden. Het meeste vocht zal verdampen.

Lamskoteletjes
Wrijf de koteletjes in met de overgebleven chermoula en laat even intrekken. Verwarm een grillpan op het vuur tot deze begint te walmen. Leg de koteletjes in de grillpan en gril circa 1 minuut op elke zijde. Haal de koteletjes uit de pan en leg ze op een bord. Laat afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.

Serveer met een frisse groene salade van romainsla, komkommer en tomaaat.

TIP: Nog een lekker recept met chermoula? Probeer de sardinetosti's eens. 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.