Chermoula
Snijd de koriander grof. Pel en snijd de knoflook grof. Halveer en pers de citroen uit. Vijzel de koriander met de knoflook fijn. Voeg vervolgens het paprikapoeder, komijn, citroensap, een scheutje olijfolie en een scheut azijn toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng dit goed door elkaar.
Tajine
Schil en snijd de aardappels in plakjes van circa 2 centimeter dikte. Snijd de tomaten in plakjes. Verwarm de tajine rustig op een laag vuur. Verdeel eerst de plakjes tomaat in een laagje over de bodem van de tajine en voeg een scheutje olijfolie toe. Verdeel er vervolgens de plakjes aardappel zo gelijkmatige mogelijk overheen.
Schep de chermoula over de aardappels in de tajine. Houd wat chermoula achter voor de lamskoteletten. Voeg water toe zodat de aardappels net onder staan en bestrooi met een beetje zout en peper. Breng dit aan de kook en laat met de deksel op de tajine in circa 40 minuten gaar worden. Het meeste vocht zal verdampen.
Lamskoteletjes
Wrijf de koteletjes in met de overgebleven chermoula en laat even intrekken. Verwarm een grillpan op het vuur tot deze begint te walmen. Leg de koteletjes in de grillpan en gril circa 1 minuut op elke zijde. Haal de koteletjes uit de pan en leg ze op een bord. Laat afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
Serveer met een frisse groene salade van romainsla, komkommer en tomaaat.
TIP: Nog een lekker recept met chermoula? Probeer de sardinetosti's eens.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties