Chermoula
Pluk en snijd de koriander fijn. Pel en stamp de knoflook met de koriander, komijn en paprikapoeder fijn in de vijzel.
Voeg zoveel azijn toe tot het een pasta wordt en breng op smaak met zout.
Sardientjes
Maak de sardientjes schoon. Smeer de sardientjes in met de helft van de chermoula en marineer ze circa 10 minuten.
Verdeel de rest van de chermoula over de binnenkant van de sardientjes. Leg steeds twee sardientjes als een tosti op elkaar en wentel ze door de bloem. Verhit een flinke laag olie in een pan en frituur de sardientosti’s in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Serveer met een partje citroen.
Tomaat-uiensalade
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel en snijd de rode ui fijn en bestrooi met zout.
Pel en snijd de witte ui fijn. Meng de rode ui met de tomaat, witte ui, arganolie, zout en royaal peper.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
sardine tosti’s met chermoula
Een gerecht van gepaneerde en met koriander gekruide sardientjes geserveerd met een tomatensalsa.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties