Aardappelsalade met zalm uit de oven

24
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pel en snijd de knoflook heel fijn.

Meng een scheut olijfolie om in te bakken met sap van een halve limoen en de knoflook.

Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met de knoflook-limoenolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gaar de zalmfilets circa 18 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de aardappels in blokjes en kook ze circa 7 minuten in de pan met water. Giet af en laat goed uitwasemen en een beetje afkoelen.

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes.

Meng sap van een halve limoen met een beetje olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper en breng de komkommer ermee op smaak.

Pluk en snijd de munt fijn en meng door de komkommersalade.

Snijd de bieslook fijn en meng samen met de crème fraîche en rasp en sap van een limoen door de aardappelblokjes en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Schep de aardappel- en komkommersalade op bord en leg de zalm erbij.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelsalade met zalm uit de oven

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 limoenen
  • 4 zalmfilets a 100 g
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 bos munt
  • 1 bos bieslook
  • 120 ml crème fraîche

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
24