4-seizoenenstamppot

25
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pel en halveer de knoflook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng de aardappels met de knoflook in een laagje water met een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.

Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de cherrytomaatjes, geschaafde amandelen en bosuitjes circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en zet het vuur uit.

Pureer de aardappels met een pureestamper. Halveer de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in dunne halve ringetjes. Scheur de parmaham in stukjes. Roer de prei, Parmaham en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de aardappels en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Warm de stamppot goed door. Snijd de Crazy Pea af en roer ze door de aardappels.

Verdeel de stamppot over borden en schep de tomaatjes erover.

Ingredienten

4
Personen

4-seizoenenstamppot

  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g kruimige aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bos bosuitjes
  • 250 g cherrytomaten
  • 65 g geschaafde amandelen
  • 1 prei
  • 80 g parmaham
  • olijfolie extra vierge
  • 200 g Crazy Pea

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
25