Pel
en halveer de knoflook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Breng
de aardappels met de knoflook in een laagje water met een beetje zout aan de
kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en
laat ze uitwasemen.
Snijd
de bosuitjes in schuine ringetjes.
Verhit
een scheut olie in een pan en bak de cherrytomaatjes, geschaafde amandelen en
bosuitjes circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen
peper en zet het vuur uit.
Pureer
de aardappels met een pureestamper. Halveer de prei in de lengte, spoel de prei
schoon onder de kraan en snijd de prei in dunne halve ringetjes. Scheur de
parmaham in stukjes. Roer de prei, Parmaham en een flinke scheut olijfolie
extra vierge door de aardappels en breng op smaak met een beetje zout en
versgemalen peper. Warm de stamppot goed door. Snijd de Crazy
Pea af en
roer ze door de aardappels.
Verdeel
de stamppot over borden en schep de tomaatjes erover.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties