Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Zoete aardappel
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Zoete aardappel

De basis van koken
Zoete aardappel

De zoete aardappel, ook wel bekend onder de naam bataat, is eigenlijk helemaal geen familie van de aardappel. Het is een knol en valt dus onder groenten. Ze heeft haar naam te danken aan het feit dat ze op een aardappel lijkt, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua smaak en groeiwijze. Je herkent de zoete aardappel aan de rode schil en dieporanje binnenkant. Deze soort komt het meest voor in Nederland, er zijn echter vele kleurvarianten, van wit tot paars.

Door het woord ‘zoet’ klinkt het misschien ongezond, maar deze groente is dat zeker niet! Zoete aardappels zijn vezelrijk en zitten vol bètacaroteen, mineralen en vitamines. Je kunt de zoete aardappel gebruiken als vervanger voor aardappels en met de zoete en kruidige smaak kun je er alle kanten mee op: lekker als puree, in een pikante curry of stoofpot, in een taart of als frietjes.

zoete aardappel

Ook interessant

  • Spinazie-gehaktschotel met appel en venkel
    Een heerlijke ovenschotel met gehakt, spinazie, venkel paprika en appel!
    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel (voor kerst!)
    Kooktips
    Aangeboden door:
    aviko
  • Pittige pompoensoep

    Gek op pittig? Dan is deze pittige pompoensoep van Rudolph zeker het proberen waard!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,7

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 6 x de lekkerste zoete baksels
  2. Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
  3. Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
  4. Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
  5. Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
  6. Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
  7. Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
  8. Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
  9. Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
  10. Kersthapjes waarmee je indruk maakt!
  11. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  12. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  13. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  14. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  15. 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
  16. Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
  17. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  18. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  19. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  20. Hoelang moeten groenten koken?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  2. 17:00 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  3. 17:25 - 17:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  4. 17:30 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  5. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  6. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  7. 19:00 - 20:00
    Gordon Ramsay: Uncharted Showdown 1
    (Nu op tv)
  8. 20:00 - 21:00
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  9. 21:00 - 21:55
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  10. 21:55 - 22:30
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  11. 22:30 - 23:05
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  12. 23:05 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  13. 00:00 - 00:25
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  14. 00:25 - 01:20
    Gordon Ramsay: Uncharted Showdown 1
    (Nu op tv)
  15. 01:20 - 02:15
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  16. 02:15 - 03:00
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  17. 03:00 - 03:30
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  18. 03:30 - 03:55
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  19. 03:55 - 04:20
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  20. 04:20 - 04:50
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  21. 04:50 - 05:20
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  22. 05:20 - 05:30
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  23. 05:30 - 05:45
    De Brigade
    (Nu op tv)
  24. 05:45 - 06:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  25. 06:00 - 06:30
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  26. 06:30 - 07:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  27. 07:00 - 07:15
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  28. 07:15 - 07:35
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  29. 07:35 - 07:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  30. 07:55 - 08:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  31. 08:00 - 08:25
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  32. 08:25 - 08:50
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  33. 08:50 - 09:20
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  34. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  35. 17:25 - 17:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  36. 17:30 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  37. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  38. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  39. 19:00 - 20:05
    Jamie's Eat Yourself Healthy
    (Nu op tv)
  40. 20:05 - 21:05
    Jamie & Jimmy's Food Fight Club
    (Nu op tv)
  41. 21:05 - 22:05
    Jamie's Money Saving Meals
    (Nu op tv)
  42. 22:05 - 22:40
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  43. 22:40 - 23:10
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  44. 23:10 - 23:35
    De Brigade
    (Nu op tv)
  45. 23:35 - 00:05
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C