Overslaan en naar de inhoud gaan
Home

Hoofdnavigatie

  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
  • Video

Mijn account

  • Ik heb een account
    Inloggen
  • Maak een account aan om recepten te bewaren
    Inschrijven

Zoete aardappel

De basis van koken
zoete aardappel

De zoete aardappel, ook wel bekend onder de naam bataat, is eigenlijk helemaal geen familie van de aardappel. Het is een knol en valt dus onder groenten. Ze heeft haar naam te danken aan het feit dat ze op een aardappel lijkt, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua smaak en groeiwijze. Je herkent de zoete aardappel aan de rode schil en dieporanje binnenkant. Deze soort komt het meest voor in Nederland, er zijn echter vele kleurvarianten, van wit tot paars.

Door het woord ‘zoet’ klinkt het misschien ongezond, maar deze groente is dat zeker niet! Zoete aardappels zijn vezelrijk en zitten vol bètacaroteen, mineralen en vitamines. Je kunt de zoete aardappel gebruiken als vervanger voor aardappels en met de zoete en kruidige smaak kun je er alle kanten mee op: lekker als puree, in een pikante curry of stoofpot, in een taart of als frietjes.

Gerelateerde items

  • Lam met zoete aardappels

    30 min
    Met een account kun je dit recept bewaren
    Lam met zoete aardappels
  • Zoete aardappel-koolpannenkoek

    Makkelijk
    25 min
    Met een account kun je dit recept bewaren
    Zoete aardappel-koolpannenkoek
  1. Zo maak je de lekkerste aardappelpuree volgens de (sterren)chefs
  2. Rollade braden met tips van de chef
  3. Zalm bakken: deze fouten maak je vanaf nu nooit meer
  4. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  5. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  6. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  7. Koken met munt
  8. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  9. Hollandse trots: de lekkerste gerechten uit de Nederlandse keuken
  10. De allerlekkerste verjaardagstaarten
  11. 6 x de lekkerste zoete baksels
  12. De allerlekkerste snacks voor jouw movie night
  13. Wauw! Deze 12 tosti-recepten wil je maken
  14. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  15. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  16. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  17. Hoelang moeten groenten koken?
  18. Wat is het verschil tussen bladerdeeg en filodeeg?
  19. Van kruimig tot vast: verschillende soorten aardappels
  20. Waar wordt de frikandel van gemaakt?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Mis het laatste foodnieuws niet, ontvang gratis handige kooktips en lees interessante foodartikelen

Show/hide
Logo 24Kitchen

Footer navigatie

  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube

Service links

  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacybeleid