Zoete-aardappelstamppot met feta, koriander en piripiri kip

139
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Doe samen met de knoflook, een chilipeper, paprikapoeder, oregano, azijn en olijfolie in een blender of keukenmachine. Doe de kippendijen in een ovenschaal en verdeel hierover de saus zodat de kip overal bedekt is met een laagje saus. Rooster in ongeveer 20-30 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de kip en de sterkte van je oven.

Schil ondertussen de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook in een pan met water in ongeveer 15 minuten gaar. Maak de paprika’s schoon, snijd in reepjes en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Stamp de zoete aardappels tot een puree en meng de paprika erdoor. 

Hak de koriander grof en meng hiervan de helft door de puree. Rasp de limoen en pers het sap uit. Breng hiermee de puree verder op smaak, eventueel met een beetje peper en zout. Serveer de zoete-aardappelstamppot met de kip, de resterende koriander en verbrokkel er de feta over.

Ingredienten

4
Personen

Voor de stamppot

  • 0,5 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1,5 el rode-wijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 4 kippendijen
  • 1 kilo zoete aardappels
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 100 g feta
Geef je waardering
139