Hoe (on)gezond is zalmhuid?

Over het algemeen is de huid van de zalm veilig om te eten. Factoren als je individuele gezondheid en waar de zalm vandaan kunnen hier invloed op hebben. De huid van de zalm bevat, in termen van eiwitten en omega-3-vetzuren, een hogere concentratie dan de zalmfilets. Onder normale omstandigheden kan het dus voedzaam zijn om de huid te eten. 

Zalmhuid eten

Tot zover de gezondheidsaspecten van de zalmhuid. Nu over op de smaak. De meest populaire vorm om zalmhuid te eten is om de zalmfilet 'op de huid te bakken'. Je eet hierna de krokant gebakken huid, samen met de filet op. Echter, kun je de huid ook verwijderen en apart gebruiken als smaakmaker.

Krokante zalmhuid kun je gebruiken als vervanging voor bacon of als koolhydraatarme knapperige topping over een salade of pokébowl. Je kunt de zalmhuid zelfs drogen in de oven en daarna frituren als een soort kroepoek of chicharrón. Mocht je zelf niet staan te springen om bovenstaande bereidingen, dan is zalmhuid de perfecte snack voor je hond. Die zijn er gek op.