Roomijs versus parfait

Het verschil zit 'm niet zozeer in de smaak, maar vooral in de bereidingswijze. Bij de bereiding van roomijs is het van belang dat het ijs tijdens het invriezen in beweging blijft: er moet dus zo vaak mogelijk geroerd worden. Parfait daarentegen wordt ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd en hoef je dus niet continu te roeren, maar kan zo in de vriezer gezet worden om op te stijven.

Geen ijskristallen?

De basis van parfait is room, suiker en eidooiers, maar natuurlijk kan je er nog smaakmakers naar wens aan toevoegen zoals chocolade, fruit, nootjes of likeur. Door de stevige, romige structuur van het parfaitmengsel hoef je niet bang te zijn voor ijskristallen tijdens het invriezen.

 

Zelf parfait maken? De lekkerste recepten vind je hier!

Bij roomijs wordt er ook melk toegevoegd aan de basis en bestaat er een wat grotere kans op ijskristallen. Dit voorkom je door die eindeloze roerbeweging. Dat is even een werkje, maar... Dan heb je ook wel wat!

Miniatuurvoorbeeld