Het overkomt (eigenlijk letterlijk) de beste potjes honing. Het zogeheten versuikeren gebeurt sneller bij honing die onverhit en zonder toevoegingen in de verpakking is gedaan. Zit je hele pot vol met kristallen? Dan is jouw honing puur. Wanneer je honing nog ietwat vloeibaar blijft dan heb je waarschijnlijk te maken met een bewerkt product.

Kristalliseren voorkomen

Desondanks het kristalliseren van je honing een natuurlijk proces is, kan je het voorkomen. En het is ook nog eens BIJzonder simpel. Honing trekt vocht aan waardoor het versuikeringsproces sneller van start gaat. Draai daarom altijd de deksel goed en stevig vast. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de honing op een donkere, droge opbergplek bewaard waar de temperatuur constant is. Hierdoor zal de honing minder snel versuikeren.

Honing weer vloeibaar maken

Beginnen de kristallen al de overhand te nemen? Maak je vooral geen zorgen. Je lost het makkelijk op. Het gaat als volgt: zet je honing zonder deksel in lauwwarm water. De kristallen zullen dan l angzamerhand verdwijnen . Wat ook een optie is, is je pot op de verwarming te zetten voor een paar dagen. De warmte doet zijn werk verder voor je.