Palmiers

Je kent ze vast wel, die vlindervormige koekjes met een lekker knapperig suikerlaagje, beter bekend als palmiers. Het is een klassiek koekje maar toch stroomt het internet de laatste tijd vol met recepten. Wij horen je al denken "waarom dan?" De reden is simpel. Je kan het maken in allerlei varianten en het is ook nog eens supermakkelijk om te doen. Goed nieuws: voor de zoete variant heb je alleen suiker en bladerdeeg nodig.

Recept voor palmiers

Wat moet je doen om de koekjes te maken? Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrooi je werkbank met suiker en leg daar het bladerdeeg overheen. Strooi daarna nog suiker over het bladerdeeg. Rol uit tot een vierkant. Rol dan de zijkanten naar binnen tot een vlindervorm. Leg het deeg in de vriezer om stevig te laten worden. Snijd vervolgens het deeg in plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en eet smakelijk! 

Exacte ingrediënten en stap-voor-stap volgen? Bekijk dan onderstaande video.