,,Ik had altijd een enorme angst om eieren te pocheren'', vertelt Lawson in onderstaande video voor een recept voor Turkse eieren. ,,Maar door het toepassen van een simpele stap is, blijf ik kalm wanneer het op pocheren aankomt.'' Nigella gebruikt hiervoor koude eieren uit de koelkast, die behouden hun vorm beter volgens de chef.

De truc met de zeef en citroen

Daarna gebruikt ze een (thee)zeefje met daaronder een kommetje. Ze breekt het ei in de zeef, waardoor het waterige deel van het eiwit eruit lekt. ,,Het is dit witte waterige eiwit wat tijdens het pocheren draderig wordt'', aldus Lawson. Door het waterige deel er eerst uit te zeven krijg je een perfect gepocheerd eitje. 

De tweede stap is het toevoegen van citroensap. ,,In plaats van azijn toe te voegen aan het kookwater, verplaats ik het uitgelekte eitje naar een kopje. Ik voeg hier een eetlepel citroensap aan toe. Dit zuur zorgt ervoor dat de eiwitten hun vorm beter behouden.'' Hierna kookt ze de eitjes zónder draaikolk in water wat net onder het kookpunt is. Simpel!

Hieronder vind je de volledige video met de handige tips.