Het heeft veelal te maken met genoeg oefenen en de positie waarin je de stokjes vasthoudt. Dat oefenen is een kwestie van tijd, met het laatstgenoemde gaan wij aan de slag. 

Hoe houd ik eetstokjes vast?

Stap 1:
Plaats één van de twee stukjes tussen je duim (helemaal tot aan de hand) en laat het stokje op je ringvinger rusten. De druk van je duim zou voor genoeg druk moeten zorgen om het stokje te stabiliseren. Dit wordt de onderkant. Klem het stokje niet te ver aan het uiteinde, of te dicht aan het begin. Anders werkt de hefboom niet. 

Stap 2: 
Klem het tweede stokje met de top van je duim op je wijsvinger en plaats de tip van je wijsvinger óp het stokje. Als het goed is kun je dit stokje nu bewegen in de richting van het eerder geplaatste stokje. Met deze 'knijpbeweging' kun je je eten oppakken. 

Stap 3:
Snapte je niets van wat we hierboven beschreven? Kijk dan snel onderstaande video.

En PS: sushi hoor je eigenlijk helemaal niet met stokjes te eten ;) >

En onthoud: de enige manier om dit te leren is vaker te reserveren bij een Aziatisch restaurant. Vinden wij geen straf.