Door langzaam te garen, beïnvloed je de smaak en de structuur van eten. Zeker vleesgerechten worden ontzettend mals. Dat komt doordat de vetten in het vlees alle tijd hebben om te smelten. Overige smaakmakers in de pan, zoals kruiden, groente en wijn of bouillon, krijgen bovendien alle tijd om in het vlees te trekken. Stoofschotels, hartige pies en sukadelappen: langzaam garen maakt deze gerechten extra lekker. Neem daarom dit weekend de tijd om deze lekkere recepten langzaam te garen!

Vlaams stoofvlees met frieten

Vlaams stoofvlees is heerlijk in combinatie met frieten. Probeer dit Belgische gerecht nu zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Sunday pie

Deze hartige taart wordt niet voor niets sunday pie genoemd. Hij is namelijk perfect om je week mee af te sluiten!

Miniatuurvoorbeeld

Rundvlees a la caponata siciliana

Met dit Siciliaanse vleesgerecht maak je zeker indruk op je vrienden. Door het vlees langer te garen zal het zelfs nog voller van smaak zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Traditionele kalfsblanquette

Als je dit weekend vrienden over de vloer krijgt, is deze traditionele kalfsblanquette dé ideale maaltijd. Om je vingers bij af te likken.

Miniatuurvoorbeeld

Zachte sukade met salsa verde

Maak indruk met dit gerecht van smeltend zachte rudersukade! Dit gerecht wordt geserveerd met een heerlijke salsa verde.

Miniatuurvoorbeeld

Carne e patate

Oftewel vlees en aardappelen! Je proeft de liefde in het gerecht, aangezien Roberta dit gerecht ter ere van haar moeder heeft gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Hachee met rode kool

Een klassiek recept uit de Nederlandse keuken; hachee met rode kool. Heerlijk mals stoofvlees met aardappelen en rode kool! Een ideale maaltijd tijdens het winterseizoen.

Miniatuurvoorbeeld

Lamsstoof met kaneel en artisjokkensalade met olijven en citroen

Deze lamsstoof bezit lekkere Oosterse smaken en ook de artisjokkensalade is goed gekruid. Het waren loopt je meteen in de mond!

Miniatuurvoorbeeld