De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kimchi jjigae (koreaanse stoofpot met kimchi en buikspek)

Houd je van spek, houd je van kimchi en hou je van makkelijke recepten? Dan is deze kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot) echt wat voor jou!

30 MIN
kimchi jjigae

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Kimchi jjigae is een Koreaanse stoofpot op basis van kimchi. Het is superlekker en uitermate gezond. Bovendien is het heel simpel om klaar te maken. Aan de slag dus!

Bereidingswijze

Zoutbad

  1. Roer de helft van het zeezout door het water tot het is opgelost.
  2. Halveer de Chinese kool in de lengte. Verwijder indien nodig een deel van de kern, maar zorg dat de bladeren nog wel aan elkaar blijven zitten. Bestrooi de bladeren met de rest van het zout.
  3. Wentel vervolgens de kool door het zoutbad. Laat de kool circa 7 uur in het zout water marineren. Wentel van tijd tot tijd om zodat alle kanten worden gezouten.

Vulling kimchi

Schil de rettich en schaaf met een Chinese mandoline in dunne reepjes. Snijd de bosuien in dunne ringen. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng alle ingrediënten van de vulling goed door elkaar. Laat de vulling circa 10 minuten rusten.

Kimchi

  1. Spoel het zout van de geweekte kool en laat de kool uitlekken.
  2. Wrijf eerst wat vulling op de bladeren. Verdeel vervolgens de vulling tussen de bladeren. Zorg dat bij het gedeelte van de kern meer vulling zit dan aan de bovenkant van de bladeren.
  3. Zet de kool in een afsluitbare pot of bak en laat circa 24 tot 48 uur op kamertemperatuur staan om te fermenteren. Zet de kimchi dan in de koelkast en laat het daar 7 dagen tot 2 weken staan. Hoe langer de duur, hoe zuurder de kimchi.

Kimchi buikspek

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de speklapjes in kleine stukken. Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de rode ui in parten. Snijd de bosui en kimchi in stukken.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, bosui en speklapjes in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de kimchi en de afgegoten noedels toe. Wok circa 4 minuten tot het spek gaar is.
  4. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker