

Ingredienten
4
Personen
Uit Mounir’s specerijenrekje
- 4 tl gemberpoeder
- 4 tl kaneelpoeder
- 3 tl kurkuma
Stoofpotje
- olie
- 4 runderbiefstukken
- zout
- versgemalen peper
- 700 g aardappelen
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- 0.25 bosje koriander
- 200 g gedroogte abrikozen
- 20 g gepelde hele amandelen
Salade
- 2 komkommers
- 250 g cherrytomaatjes
- 300 g gemengde sla
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el azijn
Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
- Verwarm de oven voor op 70 ˚C.
- Breng een pan met water aan de kook en los hier een bouillonblokje in op.
Tajine
- Meng het gemberpoeder, kaneelpoeder en kurkuma.
- Verhit olie in een pan en bak de biefstukken circa 2 minuten aan 1 kant.
- Keer de biefstuk om en bestrooi de gebakken zijde met zout, peper en het specerijenmengsel. Bak de biefstukken circa 2 minuten.
- Haal de biefstuk uit de pan, kruid de andere zijde met het specerijenmengsel en verpak ze in aluminiumfolie. Gaar de biefstukken verder in de oven.
- Schil en was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Pel en snijd de uien in halve ui ringen. Pel de knoflook en snijd fijn.
- Verhit olie in een pan en bak de uien en knoflook circa 3 minuten.
- Fruit de resterende specerijen circa 5 minuten mee en blus af met de hete runderbouillon.
- Voeg de aardappels toe.
- Hak de koriander fijn en roer de koriander door het stoofpotje.
- Kook met deksel op de pan circa 8 minuten.
- Voeg de abrikozen toe en laat het geheel circa 5 minuten koken tot de aardappels en abrikozen gaar zijn.
Salade
- Snijd de komkommers in plakjes.
- Snijd de tomaten in partjes.
- Pluk de sla.
- Meng in een kom de olie en azijn en meng de groente erdoor.
- Verhit olie in een pan en bak de amandelen in circa 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Garneer het gerecht met de amandelen.

Laat hier je reactie achter