In plaats van kant-en-klare pastasaus uit het schap te trekken in de supermarkt kun je dit ook gemakkelijk zelf maken. Het heeft meer smaak, minder suiker en zout en dat tegen de helft van de prijs. Voor de kooktijd hoef je het ook niet te laten want een basissaus maak je al binnen 5 minuten. Iniziamo!

De tomatensaus

De basissaus maak je met drie ingrediënten: tomaten, knoflook en uien. Hierbij delen de zussen nog een truc: door zout op de knoflook te strooien tijdens het fijnsnijden komen alle sappen vrij waardoor het makkelijker is te vermalen met een plat mes.

De bereiding

Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en fruit hierin de fijngesneden uien. De knoflook voeg je later toe want deze bruint veel sneller. Hierna voeg je de tomaten in blik toe. Maak de stukken tomaat kleiner met een lepel. 

Hierna verkruimelen de Chiappas zusjes een bouillonblokje door de saus. Omdat er veel vocht meekomt uit de tomaten uit blik heb je hiervoor geen extra water nodig. Om het af te maken brengen ze de saus op smaak met zout, peper en peperoncino.

Deze tomatensaus vormt de basis voor veel gerechten en andere pastasauzen. Benieuwd hoe ze het maken? Hieronder vind je de video.