Pittige macaroni met chorizo

47
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

 

Pittige macaroni met chorizo

 

  • Kook de macaroni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
  • Verwarm een pan en bak de chorizo in circa 5 minuten krokant. Haal de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  • Pel en snipper de ui. 
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Bak in de pan van de chorizo de ui, knoflook, venkel, paprika en de rode peper circa 3 minuten. Schenk de gezeefde tomaten erbij en breng het geheel aan de kook. 
  • Roer de saus door de macaroni en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de tomaten in partjes..
  • Meng in een kom een scheut olijfolie extra vierge en een scheut azijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de rucola en de tomaten toe en meng goed door.


Serveren

 

  • Verdeel de macaroni en de salade over borden. Verdeel de krokante chorizo over de macaroni en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.

 

Ingredienten

4
Personen

Pittige macaroni met chorizo

  • 300 g volkoren macaroni
  • 200 g chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkel
  • 1 gele paprika
  • 1 rode peper
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 2 tomaten
  • olijfolie extra vierge
  • witte wijnazijn
  • 150 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
47