Giovanni Caminita

Ingredienten

4
Personen

Pasta con Carne di maiale

  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 200 g varkenshaas
  • 25 ml droge witte wijn
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 takje salie
  • 1 takje marjoraan
  • 8 blaadjes basilicum
  • 500 g orecchiette (pasta)
  • zout
  • versgemalen peper

Verdure all’ agilo

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • zout
  • versgemalen peper

Serveren

  • Parmezaanse kaas
  • 1 ciabatta
  • 1 takje basilicum

Extra nodig

  • wok

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Pasta con Carne di maiale
Pel en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes, voeg toe en bak om en om goudbruin. Blus af met de wijn en laat inkoken. Snijd de gepelde tomaten in blokjes en voeg de tomaten toe aan het vlees. Pluk en snijd de salie en marjoraan fijn en roer met de basilicum door de saus. Laat circa 15 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Scheur de blaadjes basilicum en roer ze door de saus. Kook de pasta in ruim water met zout al dente.

Verdure all’ agilo
Verhit een scheut olie in de pan. Pel en halveer de knoflook. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Snijd de aubergine en courgette in grove stukken. Roerbak de gesneden groente en de knoflook in de wok op hoog vuur beetgaar. Ris de tijm en rozemarijn, hak grof en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer
Roer de pasta door de saus. Rasp de Parmezaanse kaas over de pasta en garneer met de basilicum. Snijd grove plakken van de ciabatta en serveer bij de pasta.

Geef je waardering

81
Pasta con Carne di maiale (pasta met varkenshaas) & Verdure all’ agilo (groente met knoflook)