Wentelteefjes maken we graag volgens vertrouwd recept: losgeklopte eieren, scheutje melk, (kaneel)suiker en een sneetje oud brood. Soms een plak brioche in plaats van een bruine boterham als we ons echt feestelijk voelen. En wat vers fruit eroverheen als we helemaal los willen gaan. Maar kan dat hartiger?

Hartige wentelteefjes

Ja, dat kan. En dat zouden we vaker moeten doen. Want het authentieke recept voor wentelteefjes (minus de suiker) vormt een geweldige basis voor een stevig ontbijt of lunch. Klop bijvoorbeeld wat kaas door je eieren, dip hierin je brood en top het geheel af met uitgebakken spek, een gepocheerd eitje en wat kruiden. Of denk aan: ham, gegrilde tomaten of champignons. 

Om je op weg te helpen om van dit feestmaal een succes te maken delen we drie van onze hartige recepten voor wentelteefjes met je. 

Hartige wentelteefjes met linzen-wokgarnalensalade

Hartige wentelteefjes met linzen-wokgarnalensalade

Bekijk
Wentelteefjes en gepocheerd ei

Wentelteefjes en gepocheerd ei

Bekijk
Zoete en hartige wentelteefjes

Zoete en hartige wentelteefjes

Bekijk