Hartige wentelteefjes met linzen-wokgarnalensalade

1
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Mix de ingrediënten voor de wentelteefjes in een diep bord. Kluts de eieren, voeg melk toe. Kluts het paprikapoeder en een snufje peper en zout door het ei-mengsel heen. Verwarm een klontje boter in een anti-aanbakpan. Leg een snee brood in het beslag (verdrink het brood) en keer direct om. Bak de boterham 2 minuten in de boter in de pan. Draai na 2 minuten om en bak ook de andere kant ook ongeveer 2 minuten. Maak de salade. Snijd de prei in dunne ringen. Bak de prei met de wokgarnalen, totdat de wokgarnalen roze kleuren. Laat de linzen uitlekken. Mix de linzen met de gebakken wokgarnalen-preimix. Maak de vinaigrette. Klop in een kom de azijn, mosterd en honing door elkaar. Blijf kloppen tijdens het toevoegen van de olie. Mix de linzensalade met de vinaigrette. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden en serveer met de linzensalade. Serveer met een eetlepel Griekse yoghurt en wat gesneden takjes peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Ingredienten

4
Personen

Voor de hartige wentelteefjes

  • 4 sneetjes bruin brood
  • 2 eieren
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 hand geraspte kaas
  • 100 ml melk
  • peper en zout
  • linzen uit blik (800 gram - niet uitgelekt)
  • 1 prei
  • 200 g wokgarnalen
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el wittewijn azijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • boter om te bakken
  • evt. 4 el Griekse yoghurt en 2 takjes peterselie ter garnering
Geef je waardering
1