Thaise papajasalade

8
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Halveer en pers de limoen uit in de vijzel. Stamp met de vijzel de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schil en snijd de papaja doormidden en verwijder de zaadjes. Schil de wortel en haal de draad uit de peulen schoon snijd alles in lange dunne reepjes. Halveer de tomaatjes en meng de salade met de dressing. Bestrooi met gehakte pinda’s en serveer met plakjes komkommer.

Dit recept komt uit de aflevering over Bangkok van het programma The Taste of Life Travel. 

Ingredienten

4
Personen

Dressing

  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 limoen
  • 1 el palmsuiker
  • 1 el vissaus (nam pla)

Salade

  • 1 onrijpe papaja
  • 1 onrijpe mango
  • 1 winterwortel
  • 50 g peultjes
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 2 el geroosterde pinda’s
  • komkommer

Extra nodig

  • vijzel
Geef je waardering
8