1. Gigantische sandwiches

Hoewel het in 2024 een trend was om je sandwich te beleggen met fijngesneden ingrediënten, staat 2025 in het teken van goedgevulde, gigantische sandwiches. In Engeland zie je deze trend al veel voorkomen, maar in Nederland zijn er ook al tekenen. Misschien heb je al eens de Koreaanse broodjes, of beter gezegd, broden van Chun gezien. Deze zaak heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen op social media en het lijkt erop dat dit in 2025 niet minder gaat worden. 

Goedgevulde sandwich.

2. Restaurantwaardige kant-en-klare-noedels

De afgelopen jaren zijn kant-en-klare noedels steeds bekender geworden. Maar dit zijn niet zomaar kant-en-klare noedels die je even snel als snack eet.  Ze worden namelijk luxueuzer gemaakt door er verschillende ingrediënten aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan chili-olie, nori, gebakken uitjes, gekookte eieren, lente-uitjes, tteokbokki of sesamzaadjes. Er zijn ook veel influencers die filmen hoe je uitgebreide kant-en-klare noedels maakt.

kant-en-klare noedels

3. Eetbare zeegroenten

De afgelopen jaren is er een groei in plantaardige diëten, maar in 2025 staan zeegroenten centraal. Zeegroenten hebben ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen, maar ze staan ook bekend om hun duurzaamheid. Nori is al jarenlang een populair ingrediënt in Nederland. Maar in de Verenigde Staten zie je al veel andere zeegroentenproducten in de schappen staan, zoals moss mango juicekelp salsa en sea moss gummies. Wie weet zie je deze producten dit jaar ook wel overvliegen naar de Nederlandse supermarkten. 

Zeewiersalade.

4. Pistache

Dit ingrediënt zie je steeds vaker verschijnen in bakkerijen. Van de Dubai chocoladereep tot de croissantjes gevuld met pistache. Pistache is in populariteit enorm aan het stijgen en zal dit blijven doen in 2025. Pistache is niet alleen bekend in de culinaire wereld. De pistache-kleur staat namelijk ook op de lijst van trends in de modewereld.

Pistachecreme.

5. De renaissance van de thee

In 2025 zal thee op verschillende manieren meer naar de voorgrond komen. De cultuur die rondom het drinken van koffie hangt, zal meer naar de theewereld komen. In plaats van even de waterkoker aan te zetten, zal het meer een high tea ervaring worden. Ook wordt er verwacht dat er innovatieve smaken op de markt komen met een focus op bloemen. Een andere trend in de theewereld is dat matcha misschien wel wordt overgenomen door Hojicha. Er is namelijk een matcha-tekort en de prijzen van koffie worden haast onbetaalbaar. Hojicha is een groene theesoort die rokerig, nootachtig en zoetig smaakt.

theeparty.

6. Dumplings met onverwachte smaakcombinaties

Dumplings zijn al razendpopulair, maar geloof het of niet, ze worden nog populairder in 2025. Van dumplings met paddenstoelen en truffelsaus tot San Feng dumplings. We kennen ze al in veel verschillende soorten en maten. Deze veelzijdige lekkernij zal social media en restaurantmenu’s het komende jaar compleet veroveren met onverwachte smaakcombinaties. 

Verschillende dumplings.

7. Zure kers

Een smaak die in 2025 waarschijnlijk steeds vaker zal voorkomen, is de zure kers. Met deze vrucht kunnen bakkers een stap verder gaan dan de gebruikelijke zure smaken zoals citroen en limoen. Wie weet vind je binnenkort wel een chocoladereep met zure kers in de supermarkt!

Zure kersen met chocolade.