Dumplings: wie houdt er niet van? Het is hét ultieme comfortvoedsel (dat we het liefst elke week eten). Zelf maken? Eveline deelt haar makkelijke recept.

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 2 stuks Taro (Chinese aardappelen)
  • 1-2 eetlepels zoeteaardappelmeel

Vulling

  • 300 g rettich
  • 1 wortel
  • 250 g kipgehakt
  • 1 eetlepel kippenbouillonpoeder
  • peper & zout
  • kaffirblad

Extra nodig

  • mixer

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1:
Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de Taro in blokjes. Kook in circa 20 minuten gaar.

Stap 2:
Schil de rettich en wortel en snijd fijn. Meng met het gehakt, kippenbouillonpoeder, zout, peper en kaffirblad.

Stap 3:
Doe de gekookte Taro in een mixer en maal fijn. Meng vervolgens met het zoete-aardappelmeel en kneed samen tot een deeg. Voeg als het plakkerig blijft nog een eetlepel zouteaardappelmeel toe. Maak er een dunne rol van en maak er ongeveer 30 kleine bollen van. Druk de bollen plat en vul met het gehaktmengsel en vouw dicht.

Stap 4:
Breng een stoompan met water aan de kook en kook de dumplings in circa 6 minuten gaar.

Stap 5:
Serveer de dumplings met de afterburnsaus.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Shan Fen
Shan Fen 2