Deze veelzijdige saus is perfect om je gerechten wat extra 'spice' mee te geven. En hij is zo gemaakt!

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

4
Personen

  • 2 eetlepels sesampasta
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels Chinese azijn
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel pindasaus
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 1 bos koriander
  • 1 eetlepel sambal
  • 50 g luxe notenmix

Extra nodig

  • vijzel

Bereidingswijze

15 minuten

Stap 1:
Hak de noten in een vijzel. Snijd de knoflook fijn en rode peper in ringen. Hak de koriander grof. Verhit olie in een koekenpan en bak de knoflook krokant.

Stap 2:
Meng de sesampasta, sojasaus, azijn, oestersaus, honing, sambal en pindasaus door elkaar. Garneer met de gehakte koriander, gepofte knoflook,  gehakte noten en fijngesneden peper.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Afterburnsaus
Afterburnsaus 2