Tteokbokki

Tteokbokki is een populair Koreaans streetfood gerecht onder jongeren met als hoofdingrediënten tteok en gojuchang. Tteok zijn Koreaanse rijstcakes gemaakt van rijstmeel en water. Qua uiterlijk lijken ze erg veel op pasta. De rijstcakes zijn erg chewy en sticky en hebben de smaak van rijst. De Koreaanse peperpasta gojuchang is de smaak die het meest overheerst in het gerecht. 

Wat zit er precies in?

De basis bestaat uit water, gojuchangpasta, chilipoeder, honing en sojasaus. In deze pikante saus worden de tteok (rijstcakes) en overige groente en vlees gestoofd. Geen vleesliefhebber? Vervang het vlees voor tofu en/of tempeh. Voeg er een plak kaas, gekookt eitje en nori aan toe en je hebt tteokbokki - de variant die we je maar al te graag willen laten proeven en geweldig is om te delen met familie en/of vrienden. Tip: serveer met een flink glas melk als je niet zo goed tegen pittig kan.

Zelf tteokbokkie maken of laten inspireren door andere Aziatische gerechten? Kijk elke werkdag om 18:00 uur naar Eveline's Asian Favourites op kanaal 24.

Eveline's AsianFavourites: Tteokbokki

Tteokbokki

Bekijk