Waarschijnlijk heb je het al eens voorbij zien komen op het internet: de Koreaanse omeletrol, oftewel Gyeran Mari. Deze omelet is meestal gevuld met verschillende groentes, zoals wortel en kool, maar valt eigenlijk oneindig te combineren. De omelet wordt laagje voor laagje in de pan gedaan en vervolgens opgerold. In Korea wordt deze veelzijdige omelet regelmatig gegeten als lunch en is op elke hoek wel te koop.

Zo maak je 'm thuis

Te zien in de video is hoe een Koreaanse chef de mix van groentes en ei maakt voor de omelet. Haar mix bestaat uit wortels, hamblokjes en een beetje lente-ui, maar je kan natuurlijk ook zelf kiezen wat je lekker vindt. Nadat je goedgevulde omelet is gebakken in de pan, rol je het voorzichtig op in een sushi-rolmat om 'm strak op te rollen. Als allerlaatste stap snijd je het in gelijke stukjes. 

Ben jij een ei-liefhebber en wil je dit thuis proberen? Bekijk dan snel onderstaande video.