De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tteokbokki

Tteobokki zijn Koreaanse rijstcakes. Vaak eet je het in een pittige saus én het liefst met nog een beetje kaas. Benieuwd? Wij delen het recept van Eveline.

30 MIN
Eveline's AsianFavourites: Tteokbokki

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder in Nederland. Tteobokki zou daar zomaar eens de reden voor kunnen zijn. De Koreaanse rijstcakes in de pittige saus is één van mijn grote favorieten. En dat recept deel ik graag met jou!

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Kook de eieren voor 8 minuten en spoel af met koud water.

  2. Snijd intussen de ui in halveringen. Snijd de spitskool in fijne reepjes. Snijd de Koreaanse viscake in plakjes.

  3. Verhit de olie in een hapjespan met deksel. Bak de ui, spitskool, viscake en worstjes voor 5 minuten.

  4. Breng 200 ml water aan de kook. Voeg de gochujangpasta, chilipoeder, honing en sojasaus toe en meng goed door.

  5. Schep de rijstcakes, ui, spitskool, viscake en worstjes door de saus. Stoof voor 5 minuten met de deksel op de pan. 

  6. Verdeel de tteobokki over 2 diepe borden. Leg er een plakje kaas op. Snijd de bosui en knip de nori in dunne reepjes. Garneer de borden met de bosui, nori en sesamzaad.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker