1. Voeg een ei toe

Een ei, een ei hoort er bij. Dus ook in jouw noedelsoep. Dit kan zowel een gekookt als gepocheerd ei zijn. Heb je binnen 5 minuutjes gedaan.Wil je dat professioneel aanpakken, kun je er een 'Ajitsuke Tamago' (een traditioneel gemarineerd ramenei) aan toevoegen. Deze horen wel 3 uur te marineren in een sojamengsel dus dat komt de korte bereidingstijd niet ten goede.

2. Giet het water af

Doe eens gek en giet het kookwater af na het koken. Bak de noedels op hoog vuur en je hebt geroerbakte instant noedels in plaats van een soep. Door de bouillon zijn de noedels al op smaak, maar voor een extraatje kun je er ook een sausje aan toevoegen. Dat brengt ons op het volgende punt:

3. Gebruik alternatieve smaakmakers

Laat het kruidenzakje voor wat het is en ga aan de slag met 'echte' smaakmakers. Je kunt hier helemaal losgaan: miso pasta, oestersaus, harissa, sojasaus of zelfs pindakaas. Voeg vooral ook verse kruiden toe als koriander of knoflook.

4. Voeg verse groenten toe

Zo maak je 'm een stuk lekkerder én gezonder. Moeten de groenten net zo snel klaar zijn als je noedelsoep? Voeg dan lente-ui, paksoi, kiemgroenten als taugé of (enoki)champignons toe. Heb je wat meer tijd over? Wij zeggen: broccoli of bonen.

5. Vul 'm aan

Vul je noedelsoep aan met vlees, tempé of tofu. Door het rundvlees erg dun te snijden kookt het binnen een mum van tijd gaar in de hete noedelsoep. Dit scheelt je een vieze pan en extra baktijd. Top af met verse sesamzaadjes. Smakelijk!