Pers een limoen uit en snijd de andere limoen in parten. Marineer de kipfilets in de olie, limoensap, knoflook, soja en vissaus. Hoe langer je de kip laat marineren des te beter de smaak wordt. Breng op smaak met peper.
Kook de eieren in 6 minuten zacht. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze direct. Maak met behulp van een ‘spiralizer’ wortelnoedels. Heb je geen spiralizer, dan kan je ook met een kaasschaaf wortellinten maken.
Verwarm een grillpan zonder olie of boter. Grill de kipfilets 10 minuten. Keer halverwege. Kook de noedels in de bouillon. Kook de wortelnoedels de laatste 2 minuten mee. Verdeel de bouillon met noedels over vier kommen. Verdeel de taugé, rode peper, koriander en lente ui over de soep. Snijd de kipfilets in plakken. Halveer de eieren. Verdeel de plakken kipfilets en de eieren over de Vietnamese soep en serveer met een partje limoen.
0 reacties