De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dumplings met paddenstoelen en truffelsaus

Dumplings, deze Aziatische lekkernij is inmiddels niet meer weg te denken. Eveline deelt haar recept voor een heerlijke fusion variant. 

40 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites: dumplings met truffelsaus

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Het leuke aan dumplings vind ik dat je eindeloos kan variëren met de vulling. Truffel is éen van mijn favoriete ingrediënten. En daardoor kwam ik op het briljante idee om deze twee te combineren. Geloof mij: dit wil je proberen!

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de knoflook fijn. Hak de paddenstoelen fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de ui voor 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak het 3 minuten. Voeg het gehakt toe en meng goed door. 

  2. Breng op smaak met de groentebouillonpoeder, 2 eetlepels truffeltapenade, 1 eeetlepel sesamolie, een scheut sojasaus, peper en zout. Schep de vulling vervolgens op een bord en laat het 5 minuten afkoelen. 

  3. Wentel de rijstvellen 1-voor-1 door lauwwarm water en leg ze op een plank. Schep een eetlepel vulling erop. Vouw de onderkant over de vulling. Vouw de randen naar binnen en rol verder op. Vouw op deze manier nog een vel er omheen zodat het dubbel verpakt is. Herhaal dit voor de overige rijstvellen.

  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de dumplings in 8 min op middelhoog vuur rondom knapperig. Meng ondertussen de mayonaise, jalapeño hotsauce, de rest van de truffeltapenade en sesamolie door elkaar.  

  5. Verdeel de dumplings op een bord. Bestrooi met gebakken uitjes en sesamzaad. Garneer vervolgens met koriander en/of munt en serveer de truffelsaus.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Vulling en saus zijn heerlijk. Het bakken is een ramp
Ismay Cossee
30-10-2023

Ook lekker