Stappenplan
-
Snipper de ui fijn. Snijd de knoflook fijn. Hak de paddenstoelen fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de ui voor 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak het 3 minuten. Voeg het gehakt toe en meng goed door.
-
Breng op smaak met de groentebouillonpoeder, 2 eetlepels truffeltapenade, 1 eeetlepel sesamolie, een scheut sojasaus, peper en zout. Schep de vulling vervolgens op een bord en laat het 5 minuten afkoelen.
-
Wentel de rijstvellen 1-voor-1 door lauwwarm water en leg ze op een plank. Schep een eetlepel vulling erop. Vouw de onderkant over de vulling. Vouw de randen naar binnen en rol verder op. Vouw op deze manier nog een vel er omheen zodat het dubbel verpakt is. Herhaal dit voor de overige rijstvellen.
-
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de dumplings in 8 min op middelhoog vuur rondom knapperig. Meng ondertussen de mayonaise, jalapeño hotsauce, de rest van de truffeltapenade en sesamolie door elkaar.
-
Verdeel de dumplings op een bord. Bestrooi met gebakken uitjes en sesamzaad. Garneer vervolgens met koriander en/of munt en serveer de truffelsaus.
1 reactie