Een ieder die zijn mes in een aubergine heeft gezet weet dat de binnenkant bijna sponsachtig aanvoelt. De vrucht (inderdaad, geen groente) zuigt zo'n beetje elke druppel olie naarbinnen die op zijn pad komt. Dit is te wijten aan minuscule luchtzakjes die in het vruchtvlees zitten. 

Job's tip

Wanneer je de vrucht met een kleine hoeveelheid olijfolie in de pan bakt zul je eindigen met rubberachtige aubergine op je bord. Hoe voorkomen we dat? Nóg meer olijfolie. 24Kitchen-chef Job Pattinasarany legt dit haarfijn uit: ,,Je hoort een aubergine te frituren. Zo krijg je een romige en zachte smaak." Wil je dit niet in de frituurpan doen? Gebruik dan extra veel olie in de koekenpan voor een soortgelijk effect.

Miniatuur

Bereiding

Snijd de aubergine in twee helften of in grove blokken. Het is belangrijk dat je geen dunne plakken of kleine blokjes gebruikt. Die frituur je namelijk knapperig, in plaats van romig. Leg de grove stukken minimaal een half uur (en het liefst 2 uur) op zout en spoel ze af of dep ze droog met een keukenpapiertje. Verwarm de frituur of laat de olie heet worden in een pan. Bak of frituur je aubergine nu aan beide kanten knapperig. De binnenkant zal hierbij zacht en romig blijven.