De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

flauwgevallen imam (gevulde aubergine)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de aubergines in de lengte.
 Kerf het vruchtvlees van de aubergine diagonaal in met een scherp mes.
 Wrijf de aubergines in met olijfolie, ras el hanout en een beetje zout.


60 min kooktijd
Flauwgevallen imam (Gevulde aubergine)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Halveer de aubergines in de lengte.
 Kerf het vruchtvlees van de aubergine diagonaal in met een scherp mes.
 Wrijf de aubergines in met olijfolie, ras el hanout en een beetje zout.
 Leg de aubergines met de platte kant naar beneden in een ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar de aubergines circa 45 minuten in de oven.

Pel en snipper de uien. 
Pluk en hak de peterselie fijn.
 Verwijder de kroontjes van 5 tomaten en snijd een kruisje in de onderkant van elke tomaat. Ontvel 5 tomaten door ze even onder te dompelen in een pan met kokend water en af te spoelen onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen.
 Snijd de tomaten in blokjes. Bewaar ook het vocht en de zaadjes. Pel en pers de teentjes knoflook uit.

Verhit voor het gehaktmengsel olie in een pan, voeg de uien en het gehakt toe en bak circa 3 minuten.
 Voeg de specerijen toe en breng op smaak met een beetje zout.
 Voeg de peterselie, tomaten en knoflook toe en roer goed door. Kook met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
 Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal.
 Meng het gehaktmengsel met het vruchtvlees van de aubergines, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en schep de vulling in de uitgeholde aubergine. Snijd de resterende tomaten in plakjes en leg ze op de aubergines. Bestrooi met geraspte kaas. 
Gratineer de aubergines circa 6 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is. 

Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang. Het doel van de Ramadan is, dat je door het vasten ervaart hoe minderbedeelden het hebben, je wilskracht versterkt, je ziel reinigt en ook je lichaam (je ‘verschoont’ immers je smaakpapillen).

Als we Mounir mogen geloven: alles smaakt anders, zelfs water smaakt sterker en lekkerder waardoor je meer van het eten geniet. Deze recepten uit de Arabische keuken zijn het uitproberen waard, op welk moment van de dag je ze dan ook eet.


Harsha met smen (Arabisch panbrood met gerijpte boter)

Bissara met knoflooksoldaatjes en korianderpesto

Parelcouscous met sinaasappel-muntdressing

Saffraanrijst met garnalen en kikkererwten

Kip K'dra met kikkererwten en gebakken radicchio

Sockeye zalm met kruidige couscouskorst en salade van lof en granaatappel

Gevulde groente op Turkse wijze

Citrus en dadels met muntpesto en zoetgemarineerde tomaatjes

Mango mazhar la glace

Binnenkort vind je op deze pagina ook meer informatie over de Ramadan en vasten in verschillende vormen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker